Tak Percaya pada Supplement

Tak Percaya pada Supplement – Tak berkesan

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplement. Bukan sebab apa, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Tak Percaya pada Supplement – Pengalaman hamil Pertama dan Kedua

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, dengan kemalangan lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari Klinik Kesihatan dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama-lama. Memang rasa nak nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gmbr sebab asal letak gmbr dekat Facebook, kawan-kawandoktor sibuk serbu.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 malam saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dengar. Balik rumah nangis beritahu suami saya dah tak tahan dengan keadaan ini. Ada banyak bulan lagi. Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni. Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana. Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak. Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Tak Percaya pada Supplement – Pengalaman baru dengan Shaklee

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement (tak percaya pada supplement) dan anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam. Beliau suggest Osteomatrix dan ESP. Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo. Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki . Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak-gelak usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Tak Percaya pada Supplement – Lebih bertenaga

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni? Rasa macam diri saya yang tak mengandung. Begitu cergas. Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat. Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik. Tak pernah seumur hidup orang puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu semua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha. Terus mana-mana ibu mengandung yg nangis depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bgn pagi. Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy. Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal. Bila Allah tarik baru kita terasa. Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya untuk tolong ibu lain dari rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

DR Hasifah, happy Shaklee user

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kak Farha
0132223611
fara_fhe@yahoo.com
Pengedar Sah Shaklee Taman Kurnia Jaya, Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Oh Resdung

Sok sek sok sek… Oh resdung, itulah yang biasa akan dikatakan oleh pada pesakit resdung. Bukan itu je tau, siap dapat pakej bersin non-stop. Hidung gatal sampai rasa nak cabut hidung tu. Biasanya resdung ni datang bila tersalah makan. Hah itulah yang jadi sungutan kakak kepada kak Farha. Setiap kali ‘termakan’ seafood, hah, terima la padahnya. Bunyi bersin tu bergegar rumah. Nasib baik zaman sekarang tak guna atap rumbia. Kalau tak roboh rumah. Hahaha..

Resdung ni merupakan sejenis penyakit dimana terjadinya radang pada rongga sinus yang disebkab oleh jangkitan kuman. Resdung juga ada nama glamour tau. Nama glamour atau nama yang selalu doktor pakai adalah SINUSITIS. So sesiapa yang ada sakit resdung ni akan biasa dengar perkataan SINUSITIS. Kenapa kak Farha cakap Resdung ni penyakit. Macam takut je bunyinya kan. Okey jom kita tengok apa sebenarnya RESDUNG/SINUSITIS ini.


Oh Resdung – Apa itu Resdung


Istilah Perubatan Tradsional – Rasa tidak selesa pada hidung yang menyebabkan hidung menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan


Istilah Saintifik (Istilah Perubatan Moden) – Virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut menjadi punca kepada kerosakanorgan-organ tertentu dalam badan.

Resdung/Sinusitis – Merupakan keradangan pada sinus yang menunjukkan gejala/tanda. teemasuk lendir (hingus) tebal dalam hidung, hidung tersumbat dan sakit disekitar muka. Selain dari itu gejala ini mungkin didatangi dengan demam, sakit kepala, kurang deria bau, sakit tekak dan batuk.


Oh Resdung – Tips Pencegahan Resdung:

  1. Mengamalkan tabiat pemakanan yang baik, berkhasiat dan seimbang
  2. Kurangkan makanan berlemak, berminyak dan berasid
  3. Banyakkan minum air suam dan makan lebih buah-buahan yang kaya dengan Vitamin C
  4. Kurangkan/Jauhkan minumam berais dan beralkohol
  5. Hentikan tabiat merokok

Oh Resdung –  Shaklee juga terdapat beberapa cadangan vitamin yang bersesuai dengan pesakit resdung. Antaranya:

  • Garlic – bertindak sebagai antibodi semulajadi
  • Alfalfa – Mempunyai kelebihan merawat keradangansakit terutama eczema, resdung, allergic dan gegata. Namun tidak digalakkan bagi pesakit SLE
  • Vita C SR – Bertindak sebagai anti-histamin, menstabilkan pengeluaran histamin dalam badan dan membantu meningkatkan penyembuhan tisu dalam badan. Selain itu Vita C juga boleh meningkatkan sistem imun badan kita

Selain daripada set ini, terdapat juga pilihan lain untuk pesakit. Pesakit boleh memilih VIVIX untuk membantu masalah rsdung. Ini kerana vivivx meruapakan antioksida yang dapat membantu meningkatkan kesihatan secara keseluruhan.

Nak dapatkan set RESDUNG? Click je Set RESDUNG , pembayaran boleh dibuat menggunakan DebitCard atau CreditCard atau terus WhatsApp/Telegram kak Farha ditalian 013-2223611.

Penghantaran akan dibuat keseluruh Malaysia menggunakan khidmat Gdex/Citylink/Poslaju. Mudah kan? Cara pengambilan? Jangan risau kak farha akan memberikan konsultansi kepada pelanggan yang membeli dengan Kak Farha. Boleh juga dapatkan khidmat nasihat dari doktor mengenai masalah ini.

Kak Farha

0132223611

fara_fhe@yahoo.com

Pengedar Sah Shaklee Pengkalan Chepa

Pos Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Sahur Express bersama Shaklee

Okey sebelum kak Farha nak kongsi cerita mengenai sahur express bersama Shaklee, meh kak Farha nak cerita kenangan dizaman kak Farha kecil dulu.

Berpuasa dan Sahur Zaman Kanak-Kanak

Teringat zaman kecil-kecil dulu, tiba sahaja bulan Ramadhan macam-macam yang kak farha akan fikirkan. Antaranya juadah berbuka puasa apa yang bakal mak hidangkan. Mesti seronok. Dapat jalan-jalan ke pasar Ramadhan sambil menghirup udara makanan/masakan yang menjadi tarikan pengunjung di bazar Ramadhan. Rasa seronok sangat la waktu tu apabila memikirkan saat berbuka puasa. Tapi saat di “paksa” bangun pagi untuk sahur adalah sesuatu yang menyiksakan pada kak Farha. Hahah maklum la. Terpaksa makan nasi di kala jarum menunjukkan jam 5 pagi, perit tau. Nasi umpama pasir apabila ditelan.

Macam-macam hidangan penambat selera bakal disediakan oleh mak Kak Farha. Antaranya sup bagi memudahkan kak Farha makan nasi. Apabila terkenang puasa dizaman kanak-kanak indah sungguh walau siang hari tu kak Farha bakal melepek seharian. Tidur je. Maklum lah, tak larat. Bila fikir siapa tak puasa tak boleh raya, membuatkan kak Farha gagahkan diri untuk menghabiskan puasa selama sebulan.

Berpuasa dan Sahur ketika meningkat Dewasa 

Apabila terkenang puasa dizaman kanak-kanak indah sungguh walau siang hari tu kak Farha bakal melepek seharian. Tidur je. Maklum lah, tak larat. Bila fikir siapa tak puasa tak boleh raya, membuatkan kak Farha gagahkan diri untuk menghabiskan puasa selama sebulan. Kejayaan paling besar bila dapat puasa penuh dizaman kanak-kanak. Lama-kelamaan rasa tanggungjawab tu hadir sendiri dalam diri tanpa dipaksa. Alhamdulillah. Apabila makin meningkat dewasa, tanggungjawab dan kesibukan membuatkan kak Farha rindu juadah yang mak siapkan dikala sahur dan berbuka puasa.

Kadang-kala bukan sebab sibuk tapi “terlajak” waktu sahur. Beberapa minit sebelum waktu habis baru tersedar. Hah masa tu terasa umpaman lipas kudung. Kelam kabut cuba menyiapkan makanan seringkas yang mungkin bagi mendapatkan keberkatan bersahur. Masa zaman belajar di university dahulu, kak Farha akan makan sekeping dua biskut atau roti cicah bersama air milo. Kadang kala hanya sempat minum seteguk air. Penat/letih? Semestinya sangat penat dan letih sepanjang puasa. Tengahari mesti mood dah ke laut. Bantal selalunya menjadi peneman setia. Isk terasa sangat tak produktif di saat itu.

Sahur Express bersama Shaklee

Hah tu sebelum berkenalan dengan Shaklee. Alhamdulillah selepas berkenalan dengan Shaklee, kini Kak farha sahur dengan lebih cepat, ringkas dan mudah. Senang cerita kak Farha sahur express bersama Shaklee. Paling penting lebih bertenaga berbanding sahur mengambil makanan berat.

Sahur Express bersama Shaklee – ESP, Performance Drink dan MealShake

Macam biasa kak Farha suka sangat gabungan antara ESP+PERFORMANCE DRINK+MEALSHAKE +KURMA+SUSU/AIR KOSONG. Caranya? Blend je semua. Siap je terus minum. InsyaAllah seharian rasa bertenaga. Tak rasa lemau nak uruskan aktiviti seharian. Selain memberikan tenaga berpanjangan (ESP) , set ini juga memberikan nutrisi lengkap (MEALSHAKE) dan membantu elak badan kehilangan air (PERFORMANCE DRINK). Dengan tambah buah-buahan seperti kurma membantu meberikan tenaga tambahan kepada kita.

Pada yang ada masalah angin-angin kak Farha cadangkan pengambilan Peppermint-Ginger Plus yang membantu melegakan angin dalam badan. Dengan gabungan 4 jenis terpilih seperti pokok adas, cekur manis, halia dan daun pudina mebantu melegakan senak-senak perut serta melegakan ketidakselesaan perut.

Nak dapatkan set Puasa Shaklee? Click je Set Puasa Shaklee , pembayaran boleh dibuat menggunakan DebitCard atau CreditCard atau terus WhatsApp/Telegram kak Farha ditalian 013-2223611.

Penghantaran akan dibuat keseluruh Malaysia menggunakan khidmat Gdex/Citylink/Poslaju. Mudah kan? Cara pengambilan? Jangan risau kak farha akan memberikan konsultansi kepada pelanggan yang membeli dengan Kak Farha. Boleh juga dapatkan khidmat nasihat dari doktor mengenai masalah ini.

Kak Farha

0132223611

fara_fhe@yahoo.com

Pengedar Sah Shaklee Taman Kurnia Jaya, Pengkalan Chepa

Pos Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Berniaga di Facebook

Berniaga di Facebook -Tips untuk semua peniaga Facebook

Ramai otai-otai dan pakar memberi beberapa tips berniaga di Facebook kepada mereka yang hendak menjual disana

Berniaga di Facebook  – Sila jangan terlalu MENJUAL

  1. Berniaga di Facebook perlu banyakkan fokus dan PENYELESAIAN MASALAH kerana kadang kala orang tak perduli dengan apa yang anda jual. Yang menjadi concern mereka ialah, apa yang anda tawarkan. Adakah produk anda mampu membantu mereka.
  2. Yang lebih baik sekali apabila berniaga di Facebook, setiap kali pelanggan anda baca wallpost anda/iklan anda, mereka immediately merasakan, “Eh, itu aku!”
  3. Dan tips yang terakhir sekali apabila kita berniaga di Facebook ialah, bina IDENTITI yang kuat antara diri anda dengan produk yang anda jual.

Berniaga di Facebook – Kongsikan

Antara tips berniaga di Facebook adalah kongsikan betapa anda SUKA dengan produk anda, kongsikan betapa anda GEMBIRA dengan bisnes yang anda jalankan. Selain dari itu, berniaga di Facebook perlu banyakkan BERCERITA mengenai bisnes dan produk anda tanpa membuatkan orang rasa letih dan meluat nak baca. Lebihkan kepada penceritaan yang santai tapi diselitkan juga dengan produk/bisnes anda. Tips berniga di Facebook yang paling utama adalah lakukan secara KONSISTEN!

Kita jual. Jangan paksa orang beli.

Minggu lepas, tak ada sale. SABAR.

Semalam, tak ada sale. SABAR.

Hari ni tak ada sale. SABAR.

“AKU DAH PROMOTE TAPI TAK ADA YANG BELI”

Siapa tak sedih dan risau kalau tak ada sale kan?

Yakin! Rezeki tetap ada cuma cepat atau lambat je. Siapa tahu sebulan kemudian, terus masuk order sampai hang telefon.

Lagi satu, tak perlu tag orang. Besar kemungkinan anda di unfriend. Hati manusia kita tak tahu,entah dia suka ke tidak kena tag

Teruskan promote dan perbaiki mana yang perlu ok

Dalam diam ada orang perhatikan kita jual apa

Just keep promote, jangan putus asa. Jangan berhenti. Andai sekejap promote sekejap senyap sunyi, sekejap malas, susahlah orang nak kenal kita sebagai peniaga online. Ikut sahaja tips berniaga di Facebook yang kak Farha kongsikan.  Jom berniaga di Facebook (online) dengan bijak.

InshaAllah tak mustahil langsung untuk anda akan mendapat jualan yang lebih hebat dari sekarang ! Jom perbaiki diri.

Kak Farha
0132223611
fara_fhe@yahoo.com
Pengedar Sah Shaklee Taman Kurnia Jaya, Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Kolestrol Tinggi

Kolestrol Tinggi – Tahukah anda yang jumlah pesakit kolestrol di Malaysia semakin hari semakin meningkat? Statistik ni Kak Farha dapat daripada page Kementerian Kesihatan Malaysia. Jom kita tengok statistik ini dulu

 

Hah nampak tak, jumlah rakyat Malaysia yang mempunyai masalah kolestrol semakin meningkat dari tahun ke tahun. Jumlah ini sangat menakutkan dan jumlah ini juga menunjukkan betapa tidak sihatnya gaya hidup rakyat Malaysia. Untuk pengetahuan semua kolestrol bukan hanya menyerang warga tua, tetapi golongan muda juga terdedah kepada serangan kolestrol.

Apa itu Kolestrol Tinggi

Kolestrol adalah lemak yang terdapat di dalam aliran darah atau sel tubuh manusia. Kadar kolestrol tinggi (yang berlebihan) dalam darah boleh mengakibatkan penyakit termasuk sakit jantung dan stroke. Biasanya sumber utama kolestrol ini berasal dari makanan.

Antara makanan yang menyumbang kolestrol tinggi adalah daging, ayam, ikan dan produk tenusu. Organ dalaman haiwan juga turut menyumang kolestrol yang tinggi. Kebiasaanya selepas makan kolestrol akan diserap oleh usus ke dalam darah dan diselaputi oleh protein. Hati mampu menyingkirkan kolestrol daripada peredaran darah dan juga menghasilkan kolestrol serta merembeskan kolestrol ke dalam peredaran darah.

Kolestrol Tinggi (Jahat) , Kolestrol Baik

 
Ada dua (2) jenis kolestrol dalam tubuh. Kolestrol yang diperlukan tubuh dipanggil kolestrol baik atau high density lopoprotein (HDL). Tugas HDL adalah menghalau dan mencegah penimbunan kolestrol jahat dalam alteri. Sementara itu kolestrol itu kolestrol jahat atau low density lipoprotien (LDL) berjumlah 60 hingga 70 percen dari total kadar kolestrol dalam tubuh. LDL yang berlebihan boleh menyebabkan terjadinya pelbagai jenis penyakit jantung.

Punca Kolestrol dalam badan

  1. Pola Pemakanan – Pengambilan makanan dan minuman ynag tidak sihat dan mengandungi kolestrol yang tinggi
  2. Berat Badan – Kebanyakan pesakit yang menghidap kolesrtol mempunyai masalah berat badan berlebihan. Masalah ini boleh membuatkan pengingkatan kolestrol (LDL) jahat dalam badan semakin banyak
  3.  Kurangnya melakukan senaman – Kurangnya mwlakukan senaman antara punca utama kenapa kolestrol mudah meningkat dalam badan kita. Kita disarankan melakukan senaman sekurang-kurang 2 kali seminggu selama 30 minit.
  4. Usia dan Jantina – Pada usia 20-an, kadar kolestrol dalam tubuh kita kan mulai meningkat sedikit demi sedikit. Biasanya kadar kolestrol pada orang lelaki mudah meningkat di usia muda tetapi setelah menopause kadar kolestrol dalam badan wanita meningkat secara mendadak.
  5. Keturunan – Apabila dalam keluarga kita mempuyai sejarah kolestrol yang tinggi, kemungkinan  anda turut mewarisi. Ini kerana kadar kolestrol boleh diturunkan secara genetik.
  6. Merokok – Asap dan juga bahan-bahan yang terdapat dalam rokok menyebabkan kadar kolestrol baik HDL, turun. Selain itu, mekokok juga membuatkan peningkatan risiko masalah jantung seperti tekanandarah tinggi dan diabetes.

Tanda-Tanda Kolestrol Tinggi

  1. Rasa sakit pasa kaki
  2. Kaki mudah kebas-kebas/kejang
  3. Kuku berubah (lebih tebal dari kebiasaan)
  4. Kulit berubah
  5. Kaki menjadi sejuk
  6. Proses pemulihan luka menjadi lambat
  7. Kebas
  8. Cirit birit
  9. Lesu disertai migrain
  10. gangguan emosi dan mudah lupa
  11. Lebihan berat badan
  12. Kembung perut
  13. Jantung Sakit (berdebar-debar)
  14. Lebam pada beberapa bahagian badan

Cadangan Supplement

Terdapat beberapa cadangan supplement Shaklee khas untuk masalah Kolestrol. Antaranya:
  • Phytocol-ST : Bantu menghalang kolestrol jahat dari masuk ke dalam darah. Selain itu Phytocol-ST bertindak secara semulajadi untuk mengurangkan kolestrol daam bdan kita.
  • OmegaGuard : Melancarkan perjalanan darah dan mengurngkan paras kolestrol dalam darah.
  • Vivix (optional) – Seperti yang kita sedia maklum, vivix merupakan antioksida yang kaya dengan RESVERATROL  tinggi yang membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Resveratrol dapat menurunkan trigliserida, LDL dan lemak berlebihan di dalam darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL dan LDL.  Resveratrol didalam Vivix juga berperanan sebagai “pembersih pembuluh darah”, Membantu menurunkan kepekatan darah dan mencegah terbentuknya pembekuan darah.

Nak dapatkan set Puasa Shaklee? Click je E-Sell Set Kolestrol , pembayaran boleh dibuat menggunakan DebitCard atau CreditCard atau terus WhatsApp/Telegram kak Farha ditalian 013-2223611.Penghantaran akan dibuat keseluruh Malaysia menggunakan khidmat Gdex/Citylink/Poslaju. Mudah kan? Cara pengambilan? Jangan risau kak farha akan memberikan konsultansi kepada pelanggan yang membeli dengan Kak Farha. Boleh juga dapatkan khidmat nasihat dari doktor mengenai masalah ini.

Kak Farha
0132223611
fara_fhe@yahoo.com
Pengedar Sah Shaklee Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Promosi Sepanjang Mei 2017

Promosi Sepanjang Mei 2017

Sepanjang bulan Mei 2017 Shaklee ada buat promosi menarik tau. Promosi ini dikenali dengan nama Purchase with purchase (PWP). Promosi ini bakal berlangsung sepanjang bulan Mei 2017. Hah nak tahu tak apa yang menarik? Jom tengok sama-sama.

Ferrano Personal Blender

Antara promosi menarik sepanjangSet blender yang berwana merah menyala ini dikenali dengan nama PWP FERRANO PERSONAL BLENDER. Satu set blender ini didatangi dengan:

  • 2 unit botol dengan penutup
  • 2 unit sarung penebat haba
  • 1 unit carrying ring (mudahlah nak bawa botol tu ke mana-mana)

Yang menariknya MULTIPURPOSE BRAND FERRANO ini BPA FREE dijual dengan harga PWP separuh harga dari harga asal (50% less). Blender ini tak boleh beli berasingan. Blender ini dijual dengan membuat pembelian sebanyak 250uv dalam satu (1) RESIT sepanjang bulan MAY 2017.

Salad-To-Go

Untuk promosi sepanjang Mei 2017 yan kedua dikenali dengan nama SALAD-TO-GO. Set ini boleh dimiliki dengan membuat pembelian PWP SET DETOX. Set ini terdiri daripada, VIVIX, DTX COMPLEX, HERBLAX, ALFALFA COMPLEX dan PEPPERMINT GINGER PLUS

Enrolment Special

Untuk promosi sepanjang Mei 2017 yang terakhir khas untuk ahli yang baru mendaftar dan membuat pembelian sebanyak 100uv ketika pendaftaran. Menarik kan? Tunggu apa lagi? Jangan lepas peluang. Sementara stok masih ada.

Nak mendaftar sebagai ahli Shaklee? Boleh terus hubungi Kak Farha atau click DAFTAR AHLI .

Kak Farha
0132223611
fara_fhe@yahoo.com
Pengedar Sah Shaklee Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Saya Surirumah Shaklee

Surirumah Shaklee

Alhamdulillah sekarang anak sulung kak Farha berusia 5 tahun bermakna kak Farha menjadi surirumah juga seusia anak Kak Farha. Mungkin ramai akan tertanya, kenapa kak Farha memilih untuk menjadi suri rumah sepenuh masa? Antara alasan terbesar adalah kak Farha nak jaga anak sendiri. Ingat lagi suatu ketika dulu banyak kes dera anak-anak yang berada dibawah jagaan penasuh atau taska. Bukan kak Farha salah kan semua taska atau pengasuh tau tapi kak Farha membuat keputusan atas dasar berjaga-jaga.

Sebelum berkenalan dengan Shaklee, banyak jugalah pengalaman kak Farha berniaga online. Sebabnya sepanjang tempoh belajar dan bekerja kak Farha suka mencari duit poket. Seronok rasanya bila kita boleh membeli sesuatu dengan hasil usaha sendiri.

Okey lah berbalik pada cerita selepas melahirkan anak sulung, kak Farha memilih untuk mendaftar shaklee kerana ingin mendapatkan harga ahli. Maklumlah bila kita jadi ahli untuk sesuatu jenis brand, penjimaat berganda tau. So jadilah bijak seperti ka Farha. Maka bermulah lah perjalanan kak Farha sebagai surirumah Shaklee

Kenapa memilih Shaklee?

kebebasan masa (bersama anak & bercuti bersama keluarga) , permulaan (modal) yang kecil tanpa perlu susah payah simpan stok dirumah, menjadi faktor utama kenapa Shaklee menjadi pilihan utama

  1. Masa – Pertama adalah dari segi kebebasan masa. Alhamdulillah, dengan bisnes shaklee kak Farha boleh uruskan masa sesuai dengan jadual seharian suri rumah tanpa abaikan keluarga. Paling penting ada sambungan internet, smartphone, tablet atau komputer untuk buat kerja. Selalunya kak Farha guna smartphone je dan boleh merata-rata buat kerja sambil memantau aktiviti anak-anak dirumah. Sambil itu apabila bersembang dengan jiran, boleh lah promote produk shaklee sekali. kata orang sambil menyelam minum air.
  2. Modal kecil – Dengan permulaan modal hanya RM79.50 (Semenanjung) atau RM90.10, dah boleh memulakan bisness Shaklee. Hah nampak tak permulaan bisness kurang daripada RM100 tau. InsyaAllah surirumah mampu bergelar surirumah shaklee dengan modal yang tidak membebankan. Tapi pulangan insyaAllah berganda-ganda. Ada setengah orang akan cakap, saya suri rumah je kak Farha, segan rasanya nak minta duit dari suami. Shaklee ada tawarkan FREE MEMBERSHIP tau. tawaran ini dibuka pada sesapa yang membuat pembelian 200uv (Point) dan keatas. Secara automatik, kita layak mendapat FREE MEMBERSHIP. Boleh la tanya-tanya saudara mara atau jiran tetangga yang mahukan produk ini. Pembelian lebih daripada RM800 pula secara automatik mendapat FREE POSTAGE tau. Siapa yang tak suka kan benda free. Kak Farha suka. hehe

Perlu ke simpan stok?

Dropship – Ramai beranggapan bila bisness Shaklee ni wajib simpan stok. Sebenarnya bukan macam tu. Pada yang baru berjinak dengan bisness Shaklee, tak perlu risau untuk simpan stok. Hanya perlu ambil order dan hantar ke www.shaklee2u.com.my sahaja. Nanti setelah dapat bonus dan ada modal untuk simpan stok, boleh lah mulakan simpan 1-2 botol untuk 1 jenis vitamin. Andai ada jiran yang mahukan secara tiba-tiba dan kebetulan kita ada simpan stok, boleh la dulukan stok yang ada dalam simpanan  kita.

Tapi macam mana nak Travel?

Business on Travel – Suka bercuti bersama keluarga? Jangan risau, Shaklee sangat mudah dan paling penting ada data internet di telefon pintar kita. Nama pun telefon pintar kan. Sebagai pengguna kita kenalah pintar menggunakannya. Teringat sewaktu kak Farha ikut suami outstation di Bali, Indonesia selama sebulan. Walaupun jauh dari Malaysia, tak mematahkan semangat ka Farha untuk terus berurusan dengan customer Shaklee tersayang. Segalanya kan dihujung jari. Segala order boleh dibuat di www.shaklee2u.com.my. Mudah bukan.

Hubungi siapa jika berminat?

Mudahkan nak bergelar surirumah Shaklee. Jika ada sebagai pertanyaan mengenai produk Shaklee atau nak daftar sebagai ahli Shaklee, boleh terus hubungi kak Farha. InsyaAllah kak Farha akan masukkan kedalam kumpulan khas dimana akan dibantu sehingga berjaya. Yang paling penting kesungguhan dalam diri.

Kak Farha
0132223611
fara_fhe@yahoo.com
Pengedar Sah Shaklee Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa Kelantan

Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa kini berhampiran anda

Hi Assalamualaikum semua. Meh kak Farha nak kenalkan diri. Kak Farha merupakan Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa, Malaysia.

Berita baik bagi pengguna vitamin SHAKLEE di sekitar Pengkalan Chepa, kini anda boleh mendapatkan vitamin kesayangan anda tanpa perlu menunggu abang posmen datang ke rumah anda.

Anda hanya perlu menghubungi kak Farha di talian 013-2223611. Kak Farha menyediakan perkhidmatan penghantaran atau Cash On Delivery (COD) di kawasan sekitar Pengkalan Chepa. Kebiasanya COD dibuat di hadapan McD Pengkalan Chepa. Hah senang je nak jumpa Mcd Pengkalan Chepa ni, Cari je UMK Pengkalan Chepa insyaAllah jumpa lah nanti.

Sekiranya anda berada di luar kawasan, Kak Farha turut menyediakan penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia, Sabah dan Sarawak.

Kenapa Perlu Beli Shaklee dengan Kak Farha?

  1. Kak Farha menjamin penghantaran yang cepat ,harga yang menarik serta konsultasi terbaik kepada pelanggan kami bagi memastikan anda mendapat manfaat dan kebaikan Shaklee secara optimum.
  2. Anda tidak perlu risau kerana kami mempunya READY STOCK. Alhamdulillah, feedback dari pelanggan-pelanggan kami amat positif dan menjadikan kini kami telah meluaskan sayap untuk perkhidmatan COD hampir di Seluruh Malaysia melalui agen-agen kami.

Kak Farha
0132223611
fara_fhe@yahoo.com
Pengedar Sah Shaklee Pengkalan Chepa
Pos Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak